12 Aralık 2012 Çarşamba

Bayat Ekmek/Pide Lavaşı ve Galatasaray :)

Merhabalar :))
Fenerbahçe-Galatasaray derbisi öncesi biraz da taraflı bir paylaşım yapmak istiyorum bugün :)
Başlangıç olarak,çorbaların,köftelerin,peynir-domates ikilisi için kullanacağınız çok özel bir tarif.
Aynı zamanda bu tarifle bayat ekmeklerimizi de israf etmiyoruz!!! Son yapılan çalışmalara göre;
Türkiye'de günlük olarak üretilen her 15 ekmekten 1'i fırınlardaki fazla üretim ve saklama koşullarının yetersizliği nedeniyle israf ediliyor.
Bu görüntüler ne yazık ki can yakıcı.Özelikle dünyanın bir yerlerinde bunların bir kırıntısına muhtaç insanları düşününce .....Allah hepimizi affetsin....

Ve faydalı tarifimize gelecek olursak ..
Malzemeler

  • Elde olduğu kadar Ekmek/Pide 
  • Ilık su
  • Tuz
  • Karbonat
  • Aldığı Kadar Un
Yapılışı

  • Ekmeğimizi ılık su ile bulamaç haline gelene kadar yoğuruyoruz.
  • Tuz,bir çay kaşığı karbonat ve aldığı kadar unu tıpkı yeni bir ekmek yoğurur gibi yoğuruyoruz.
  • Kıvamlı bir hamur elde edince ,ocakta tavamızı hafif yağlıyoruz.
  • Önlü arkalı pişiriyoruz.
  • İçine dilediğimiz herhangi iç malzemesini koyup afiyetle midemize gönderiyoruz.
  • Şükrümüz çok olsun :)

5 yorum:

  1. Eline sağlık bende bende yapmıştım bu tariften ne yazıkki israf ülkemizde çok fazla..

    YanıtlaSil
  2. Malesef öyle .. Çok üzücüde olsa...

    YanıtlaSil
  3. kuzumm=) hoş geldin! ve ne güzel geldin sen böyleeee!

    YanıtlaSil
  4. blıgun hayrlı olsunnn ve emegıne saglık..sevgıler

    YanıtlaSil
  5. Ahh ah,israf olmasa,aç insan da kalmaz gibi geliyor bana.
    Anlamlı paylaşımınız için teşekkürler.
    Lavaş da pek nefis gözüküyor:)
    Şifa olsun.
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil